5 טעויות נפוצות בעת עיצוב אתר

עיצוב אתרים הוא היבט חשוב ביצירת אתר אינטרנט מצליח. אתר מעוצב בצורה גרועה יכול להוביל לחוויית משתמש שלילית ועלול לפגוע במוניטין המקוון של האתר. להלן חמש טעויות נפוצות בעיצוב אתרים (כולל דוגמאות) שכדאי להימנע מהם:

 

עיצוב עמוס
עיצוב עמוס יכול להציף את המבקרים ולהקשות על מציאת המידע שהם מחפשים. שמרו על עיצוב האתר נקי ומסודר, עם הרבה שטח לבן והיררכיה ויזואלית ברורה. השתמשו בכותרות, בכותרות משנה ובנקודות תבליטים כדי לפצל תוכן ולהקל על הסריקה.
לדוגמא: אתר אינטרנט לחנות ספרים שיש לו עיצוב עמוס עם הרבה טקסט, תמונות וגרפיקה. מה שמקשה למצוא מידע על אירועים קרובים או מהדורות חדשות. מבקרים עלולים להיות מתוסכלים במהירות ולעזוב את האתר מבלי לבצע רכישה.

מיתוג לא עקבי
מיתוג לא עקבי עלול לבלבל את המבקרים ולהחליש את זהות המותג שלכם. מומלץ להשתמש בפלטת צבעים עקבית, בטיפוגרפיה ובתמונות בכל האתר כדי לחזק את זהות המותג . יש לוודא שהלוגו והתיוג מוצגים בצורה בולטת.
לדוגמא: אתר מסעדת שף שיש לה מיתוג לא עקבי. הלוגו ופלטת הצבעים שונים בכל עמוד, והקו העיצובי משתנה בין רשמי למתוחכם. חוסר העקביות הזה עלול לבלבל את המבקרים ולהקשות עליהם להבין את זהות המותג של המסעדה.

ניווט גרוע
ניווט לקוי יכול לתסכל מבקרים ולהוביל לאחוזי יציאה גבוהים מדף הכניסה. השתמש בתפריט ניווט ברור ואינטואיטיבי שקל להבין ולהשתמש בו. ארגן את התוכן שלך בקטגוריות הגיוניות והקל על גישה לדפים החשובים ביותר שלך מדף הבית.

טיפ: התייעצו עם לקוחות שלכם, הם יעזרו לכם להבין כיצד האתר צריך לפעול בצורה מיטבית.

קריאה לפעולה (CTA)
הוראה או הנחיה ספציפית המעודדת מבקרים באתר לבצע פעולה מסוימת. זה יכול להיות כל דבר מ”קנה עכשיו” או “למידע נוסף” ועד “הירשם לניוזלטר שלנו” או “הורד את האפליקציה שלנו”.
כאשר לאתר חסר קריאות לפעולה ברורות, ייתכן שהמבקרים לא ידעו מה הם אמורים לעשות הלאה. זה יכול להוביל לבלבול ותסכול, ולגרום למבקרים לעזוב את האתר מבלי לבצע כל פעולה.

טיפ: חשוב לוודא שהקריאות לפעולה ברורות, בולטות וקלות להבנה. הם צריכים להיות ממוקמים אסטרטגית בכל אתר האינטרנט שלכם ומעוצבים כך שיבלטו מבחינה ויזואלית. אפשר להשתמש באלמנטים עיצוביים שונים כמו צבע, גודל ומיקום כדי להפוך אותם לבולטים יותר.
שילוב קריאות לפעולה ברורות בעיצוב האתר שלך, יכול להוביל לאחוזי המרה גבוהים יותר ולתוצאות עסקיות טובות יותר באתר שלכם

חוסר אופטימיזציה לנייד
יותר ויותר אנשים ניגשים לאתרים במכשירים הניידים שלהם, לכן חשוב לוודא שהאתר מותאם עיצובית (ולא אוטומטית) למכשירים ניידים.
לדוגמא: תמונה רחבה שנראית מעולה באתר שולחני, עלולה לאבד פרטים במכשיר הנייד כיוון שהרזולוציה היא אנכית.

מחפשים חברה מקצועית לעיצוב אתר האינטרנט שלכם? נשמח לעזור